torsdag 7 oktober 2010

Walid Shoebat manar till konservativ anti-islamism

Walid Shoebat, fd islamist och terrorist, som konverterade till kristendomen och nu arbetar aktivt med att berätta om sin omvändelse och motarbeta islamisering av USA - talade i lördags i New Jersey om Islams verkliga innebörd (Något jag snappade upp via bloggen MXP - Missional Experiences).

Walid Shoebats tal är i första hand inte politiskt - han beskriver främst vad han själv upplevt inom islam med vad han som fd muslim också förstår om islam och om hur många "moderata muslimer" fungerar. Något vanliga amerikaner helt enkelt inte förstår - och som USA:s liberala politiker, som Obama, är blinda inför, varför en anti-islamistisk konservativ seger behövs i november. USA:s stora problem är nämligen inte islamofobi, utan kristendomsfobi, och tendensen att av olika orsaker (okunnighet från vänsterliberaler, och tal med kluven tunga från låtsas-moderata-islamister) bete sig som om kristen och islamsk fundamentalism vore likadan.

Här är hans mycket sevärda tal (och väldigt patriotiska tal - han är alltså en fd Hamas-sympatisör, som inte har sin bakgrund vare sig i USA eller i kristendom som här ytterst engagerat förespråkar amerikansk exceptionalism pg a att han själv på nära håll sett just varför denna så desperat behövs):

Del 1:Del 2:Del 3:Se även tidigare inlägg:

Texas godkänner resolution mot pro-islamska skolböcker 20100925

Gary Bauer: muslimvärlden måste tolerera religionsfrihet 20100918

Inga kommentarer: