tisdag 13 september 2011

Muslimer i London smädar USA på 9/11

Muslimska extremister (Anjem Choudary och hans polare) demonstrerade i söndags den 11:e september i London mot USA. Faktum är att man avbröt en fredlig demonstration som syftade till att hedra offren efter 9/11-attacken, och de islamistiska demonstranterna visade tydlig sympati med exakt de militanta islamister som flög in i tvillingtornen. Ta en titt och lyssna på allt de ropar - alltifrån den islamiska trosbekännelsen, till jihad fi sabil Illah (jihad för Guds sak, och då inte menat som någon fredlig väg till självförbättring), till att Obama och USA är terrorister etc.



Här har Bill O Reilly också ett inslag om saken och om den amerikanska vänsterns också vridna syn på saker och ting:



Se även tidigare inlägg:

2001 - 2011: Undermålig svensk rapportering om USA:s seger 20110911

4 kommentarer:

Gustav Lundblad sa...

Alltså ibland är O'Reilly jävligt lustig. Krugman är alltså en "far left radical" för att han påstår att Giuliani cashade in "on the horror". Det är väl rimligt att hävda?

Och det är också rimligt att hävda att republikanerna såg till att vinna politiska poäng på det som hände. Se exempelvis: http://www.washingtonpost.com/blogs/plum-line/post/about-that-paul-krugman-allegation-of-911-shame/2011/03/03/gIQAdwBMNK_blog.html

Ronie Berggren sa...

Jag själv anser att Paul Krugman är helt inkompetent. Hans förståelse för ekonomi är dålig, och hans slutsatser om nästan allt jag läst av honom är felaktig :)

Gustav Lundblad sa...

Well, han må vara jävligt slentrianvänster i sina krönikor och "politiska gärning", men han är också väldigt välrenommerad för det han gjort inom internationell ekonomi och handelsteori. Det är väl dock inte så många utanför nationalekonomin som kopplar honom till sådant idag, dock. Dålig förståelse för ekonomi - det är ganska magstarkt att säga hävda att han har det.

Sen är det väl framför allt hans keynesianska åsikter om makroekonomi som vållat honom kritik på det ekonomisk-politiska området. Men makroekonomin är, efter vad jag stött på, inte hans hemmaplan heller.

Ronie Berggren sa...

Ja, det är just hans keynesianska åsikter om makroekonomi som är problemet. I kombination med hans många andra slutsatser om det ena och det andra.