fredag 30 september 2011

Joe Biden: USA:s ekonomiska problem tillhör Obama - inte Bush

USA:s vice-president Joe Biden bemötte nyligen de som "fortfarande" skyller den ekonomiska situationen i landet på tidigare president George W. Bush och tog avstånd från den ståndpunkten och sa:

"Even though 50-some percent of the American people think the economy tanked because of the last administration, that's not relevant," the vice president said. "What's relevant is we're in charge."


Han förklarade också att han förstod dem som var besvikna på Obama-administrationen och att det var fullt legitimt att valet 2012 utgjorde -

"a referendum on Obama and Biden and the nature and state of the economy."


Joe Biden är i mitt tycke en mycket dålig vice-president. Däremot har han den förlåtande egenskapen att han alltid säger vad han tycker. Oftast tycker han dumma saker, men ibland - och ifråga om Bush så har Biden många gånger (men inte alltid) var mycket ärligare än Obama själv varit. Detta är ett sådant exempel - detta är ett annat - när Biden gav Bush den tydliga cred som denne förtjänade för att ha styrt upp situationen i Irak, men som Obama sitt (förhastade) avslutande av Irakkriget inte nämnde.

Källa: Yahoo News

Se även tidigare inlägg:

Ingen jobbtillväxt i USA - Obama skyller på Bush 20110902

51% amerikaner beskyller Bush för ekonomin - men Obama också utsatt 20110805

Inga kommentarer: