tisdag 13 september 2011

Inför kvällens kongressval i New York

Idag hålls fyllnadsvalet i New Yorks nionde kongressdistrikt för att ersätta den avgångne demokratiske kongressmannen Anthony Weiner. I kampen om platsen står den demokratiske kandidaten David Weprin mot den republikanske kandidaten Bob Turner.

Distriktet är i grunden ett ytterst demokratiskt sådant, och chansen för en republikan att vinna har länge betraktats obefintliga. Skandalen efter Weiner och läget i nationen har dock gjort att Weprins ledning inte varit alltför stor, och den senaste tiden har det otroliga skett: Turner har gått om. I en opinionsundersökning från den 6:e september ledde Turner med 44.6% mot Weprins 40.4%. Och nu leder Turner med 47 mot 41% och allt tyder nu på att en republikan kommer att vinna New Yorks nionde kongressplats.

Demokraterna har för att rädda platsen kallat in de tunga artilleriet och Bill Clinton har låtit göra robocalls till David Weprins förmån - det mesta tyder dock på att det inte kommer att hjälpa. Här har Fox News ett inslag om saken:



Som tidigare omtalats kan detta val också komma att ge bakslag för Obama, då mycket i valet kretsat kring retorik för eller emot Obama/respektive te-party-rörelsen. Valresultatet kommer därför att bli mycket intressant, och en seger för Bob Turner kommer att vara en stor seger för hela det republikanska partiet.

Se även tidigare inlägg:

Fyllnadsvalet i New Yorks 9:e kongressdistrikt 20110821

Inga kommentarer: