måndag 8 juni 2015

De okända 2016-kandidaterna

Det finns mängder av relativt okända namn som också kandiderar till president 2016, men är obefintliga i såväl opinion som medialjus. Fenomenet kan dock vara värt att uppmärksamma.

Här skriver Yahoo News om Mark Everson som arbetade för Reagan-administrationen och var IRS-kommissionär under George W. Bush och som nu kandiderar 2016 - en kandidatur han presenterar i ett brev han kallar för "Letter to America".

Och här har NBC ett inslag om en 56-åriga Sherry Procarione - en 12-barnsmamma från Illinois - som även hon kandiderar för den republikanska nomineringen:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här några tweets från Michael Petyo (här hans kampanjsida), en kontraktsarbetare från Indiana som även han kandiderar till president:

För er som vill ha full koll finns hemsidan 2016 Presidential Candidates som listar alla presidentkandidater 2016 (med kravet att de har pålyst en 2016-kandidatur och åtminstone har en fungerande hemsida), och det är en längre lista än de namn vi vanligtvis läser om och ser på videoklipp.

Vad som gör det här kul, är att de ju är dödsseriösa. Only in America.

UPPDATERING: 2015-08-25: Här ett inslag på CBS om dessa flera hundra presidentkandidater som finns, men som inga känner till:Se även tidigare inlägg:

Amerikanska Nyhetsanalyser - Sveriges bästa rapportör om USA-valet 2016 20150323

Inga kommentarer: