tisdag 9 juni 2015

Dokumentär om flickor som lockas in i porrindustrin

Hot Girls Wanted, heter en ny dokumentär som handlar om hur unga flickor lockas in porrindustrin genom löften om snabba pengar och en flygbiljett bort från de småstadsorter de oftast känner att de fastnat i. Här har ABC ett inslag om dokumentären, som i dess helhet finns på Netflix:


ABC News Videos | ABC Entertainment News

En viktig dokumentär om ett viktigt ämne där konservativa bör stå upp för några olika saker samtidigt: oinskränkt yttrandefrihet och vuxna individers rätt att själva fatta beslut om sina egna liv - i kombination med socialkonservatismens övertygelse om att det är avsevärt bättre med en restriktiv än promiskuös sexualitet; samt, givetvis, tolerans för alla utan att för den sakens skull misstolka tolerans som moralisk värderelativism, vilket oftast görs av journalister och andra som gärna vill vara toleranta kring senaste inne-trend men inte är toleranta när det verkligen gäller; dvs på områden där man inte hyser samma moraliska ställningstaganden.

UPPDATERING:

Här har Fox News också ett inslag om ett relaterat ämne. Om hur goth-pinup-flickorna på SuicideGirls fått se sina bilder bli illegalt sålda av en artist som tagit dem från flickornas användarkonton:UPPDATERING:

Och här skriver porrstjärnan Auroa Snow att dokumentären är obalanserad på så vis att den bara visar de riktigt dåliga sidorna. Det finns även en laglig, reglerad porrindustri där stjärnorna behandlas som just yrkesarbetare, och inte bara utnyttjas som varor. Förmodligen sant, och ett perspektiv att ta i akt - och givetvis är det så att det faktiskt fungerar för många, i varierande lång utsträckning. Netflix-dokumetären skildrar dock saker och ting när de rasar.

Källa: ABC

Se även tidigare inlägg:

Studenten Belle Knox om karriären som porrstjärna 20140318

Porr och kristendom i USA 20130630

Inga kommentarer: