måndag 8 juni 2015

Mördare rymmer från super-fängelse i New York

Två mördare har rymt från ett supersäkerhetsfängelse i New York, en rymning som hämtat ur en film. Här CBS om saken:Och här Fox News:Och här ett annat inslag:UPPDATERING: 2015-06-12:

Ett massivt sökande har de senaste dagarna pågått i områdena kring fängelset, där man bedömer att de två förrymda fångarna fortfarande befinner sig. Här ABC:


ABC US News | World News

UPPDATERING: 2015-06-14:

En vecka har gått, och de två fångarna är fortfarande på fri fot. Däremot är en kvinnlig fängelsevakt nu häktad för att bistått männen i dess flykt. Här Fox News med en sammanfattning av veckans händelser:UPPDATERING: 2015-06-19:

Mördarna är fortfarande på fri fot, och har nu hamnat på FBI:s Most Wanted List, något Fox News här rapporterar om:Här intervjuas också brodern till en av mördarna, som fruktar att bli dödad av sin bror pg a att han vittnade mot honom under rättegången:UPPDATERING: 2015-06-23:

Till slut har man hittat spår från mördarna vid en jaktstuga, vilket indikerar att de efterlysta männen trots allt inte hunnit alltför långt bort:UPPDATERING: 2015-06-24:

Här CBS om saker som hittats efter fångarna:Och här Fox News om hur rymlingarna kan vara tungt beväpnade:UPPDATERING: 2015-06-25:

En andra fängelsevakt, som arbetat på fängelset i 27 år, har också arresterats för att ha bistått fångarna i deras rymning. Här CBS:Här analyseras den andre vaktens agerande av en fd FBI-analytiker på NBC:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyUPPDATERING: 2015-06-26:

En av de förrymda fångarna, Richard Matt, uppges nu ha dödats av polis i ett obebygt område i Franklin County, New York. Här Fox News:Här CBS:Och här Fox News igen:UPPDATERING: 2015-06-28:

Den andre mördaren, David Sweat, har idag infångats på gränsen mot Kanada. I processen blev han skjuten, men överlevde. Här Fox News:Och här CBS:Och här har Fox en presskonferens med New Yorks guvernör Andrew Cuomo om mardrömmen som nu är över:UPPDATERING: 2015-07-30:

Joyce Mitchell, den kvinnliga fångvaktaren som hjälpte fångarna att fly, har gått med på en pleadeal, och 7 års fängelse för sin medhjälp. Här CBS:Källor: New York Times, CBS, ABC, Aftonbladet

Se även tidigare inlägg:

Clevelands polisverksamhet ska reformeras 20150525

Inga kommentarer: