söndag 16 december 2012

Connecticuts tuffa vapenlagar stoppade inte skolmassakern

Connecticut har en av USA:s tuffaste vapenlagar (inom en amerikansk - inte en svensk - kontext), likväl räckte helt uppenbart inte detta för att förhindra en av nationens största skolmassakrer någonsin från att äga rum. Något NBC News här rapporterar om:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyEtt resonemang som styrker min tes om att hårdare vapenlagar är att spendera energin på fel saker, och att diskutera symptom snarare än orsak. Vad USA behöver är att utveckla program som kan täcka USA:s alla skolbarn för att förebygga mobbing, social stigmatisering och preventiv, allmäntillgänglig mentalvård. Det vore effektivare, men även enklare: då det inte råder samma ideologiska konflikter (eller konstitutionella mandat) kring sådana frågor som kring rätten att bära vapen.

Likväl har en debatt om vapenlagar uppstått, så som alltid blir fallet vid tragedier som dessa. Här diskuterar CNN huruvida Obama kommer att försöka införa hårdare vapenlagar eller ej:Se även tidigare inlägg:

Connecticuts guvernör Dan Malloys budskap 20121216

Inga kommentarer: