söndag 23 december 2012

MtP: NRA:s Wayne LaPierre

Veckans Meet the Press handlar om tragedin i Connecticut, och debatten om vapenlagar där NRA:s CEO Wayne LaPierre - som i fredags höll i NRA:s presskonferens där han föreslog beväpnade vakter i varje amerikansk skola (en presskonferens jag här analyserade ingående) - exklusivt intervjuas av David Gregory.

Här är intervjun - en väldigt bra sådan, där Wayne LaPierre är riktigt bra, trots att David Gregory (vars MtP-shower jag sett så gott som alla av i fyra års tid) är betydligt mer engagerad och konfronterande än han oftast brukar vara i intervjuer. Intervjun visar mer tydligt än något annat att den konstruktiva debatten om detta ämne förs av konservativa organisationer som NRA - inte av media och inte av liberala politiker, som i princip bara säger en och samma sak, som passar deras liberala agenda (den som hanteras saken bäst, på vänsterkanten är dock enligt min mening hittills president Obama själv).

Wayne LaPierre visar att han tar frågan om skolskjutningar på verkligt allvar - och på betydligt större allvar än den liberala sidan tar vikten av att värna det andra konstitutionstillägget.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economySe även tidigare inlägg:

Hollywood kräver plan för att stoppa skolskjutningar 20121222

Reaktioner på NRA:s presskonferens 20121222

NRA:s presskonferens efter massakern i Connecticut 20121221

Inga kommentarer: