onsdag 8 november 2017

Podd 490: Femhundra år efter Reformationen så behövs kristen enhet

Podd 490. 2017 är det 500 år sedan Reformationen startade. Ronie Berggren gör en personlig reflektion kring hur gapet mellan protestanter och katoliker kan överbryggas.

Och förklarar varför kristen enhet idag behövs, för att rädda den västerländska civilisationen.STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER.

Alla avsnitt hittas i poddarkivet.

Relaterade inlägg och avsnitt:

Om Påvens Sverigebesök, Katolska Kyrkan, Livets Ord och Ulf Ekmans konvertering 20161028

Podd 221: Mellanösterns kristna och Patriark Joseph III Younans Sverigebesök 2016 20170722

2 kommentarer:

Unknown sa...

Med en liknande bakrund som din inom pingströrelsen så känner jag definitivt igen mig i din beskrivning av diverse fördomar och missförstånd som vi evangelikala kan ha emot katolicismen. Självklart finns det ju också mycket fog för kritik, men det gör det ju emot frikyrkligheten också. Min fru är uppväxt som katolik i El Salvador men konverterade som tonåring till Protestantismen, hennes beskrivning av Katolicismen stämmer precis med det du sa om Latinamerika, att det personliga förhållandet med Jesus har hamnat helt i skymundan. Tack för en superbra podd om någonting som intresserar mig väldigt mycket, vill också säga att jag är helt och 100% överens med andemeningen, att vi behöver enas med Katoliker, försöka förstå varandra istället för att missförstå. I dessa med tider med Islams intåg i europa också kan det komma att bli viktigare än på länge att vi hittar våran gemensamma nämnare och fokuserar på honom, nämligen Jesus! //Arvid

Ronie Berggren sa...

Jättekul att höra, stort tack för responsen! :)