tisdag 7 november 2017

Största masskjutningen i Texas historia

Häromdagen mördade en man minst 26 personer i en kyrka i Texas. Vänsterliberaler påstår nu att striktare vapenlagar skulle kunna ha förebyggt denna masskjutning. Det visar sig nu att detta är helt felaktigt eftersom gärningsmannen kunde införskaffa vapen på grund av att redan existerande regler och vapenlagar som hade förebyggt masskjutningen inte följdes under Barack Obamas presidentskap.

Gärningsmannen, Devin P. Kelley, fälldes 2012 för misshandel av sin fru och bestraffades med ett års fängelse. Som del av straffet och under redan existerande vapenlagar och regelverk var flygvapnet, som Barack Obama var ytterst ansvarig för 2012 som landets president, ansvarig för att rapportera den fällande domen till en FBI-myndighet som driver en nationell databas där individer som är förbjudna att köpa vapen i USA är registrerade. Dock rapporterade flygvapnet inte Kelleys fällande dom till myndigheterna som överser databasen.

Som ett direkt resultat av att flygvapnet inte följde reglerna och existerande vapenlagar under Barack Obama blev Kelley inte inkluderad i databasen ifråga som hade förbjudit och stoppat honom från att köpa vapnet han använde under massmorden i kyrkan.

I grunden handlar detta inte om att striktare vapenlagar hade förebyggt massmorden i Texas-kyrkan. Det handlar om att regler under redan existerande vapenlagar inte följdes under Barack Obamas tid om president.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Se även tidigare inlägg:

26 döda i masskjutning i kyrka i Texas 20171106

Inga kommentarer: