söndag 19 september 2010

Stora protester mot påven i London

Tiotusen människor samaldes i London för att demonstrera mot påven - de upprörs över alltifrån katolska kyrkans syn på preventivmedel, motstånd mot kvinnliga präster, motstånd mot gay-äktenskap och aborter - och är också upprörda över barnövergreppen som uppdagats inom kyrkan. Här är ett inslag om saken:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyEn annan grupp som också protesterade mot påven var muslimer - här är ett klipp över protesterna från dessa, de sjunger bl a: "Pope Benedict, USA! Islam is on it´s way!" och "Pope Benedict, USA! Sharia is on it´s way!" - och i slutet när påven åker förbi dem ropar de "Burn, burn Benedict! Burn in hell!" - se själva. Islam är verkligen fredens religion. Det här var London så sent som igår:Här är också protester i somras under Londons Pride-parad där man också uttryckte protester inför påvens kommande besök på följande sätt:Vilket av dessa pöbelpack som är farligast är uppenbart dem i mellersta klippet. Kristna och katolikers uppgift är således att skydda dem i klipp 1 och 3 från dem i klipp 2, eftersom de första och sista inte har vett nog att förstå särskilt mycket alls.

Katolska kyrkans roll i byggandet av västerländsk civilisation är enorm. Och idag behövs katolska kyrkan mer än någonsin som västvärldens försvarare. Protestanter - som börjar sin historieapologetik vid reformationen och sekulära humanister som börjar sin historieapologetik vid upplysningen och franska revolutionen - har inte förmåga att effektivt konfrontera hotet från islamismen. Katolska kyrkan skyddade dock Europa i tusen år innan såväl reformation som upplysning från den islamska expansion som erövrade hela mellanöstern. Och om Benedict XVI visat något, så är det att han -till skillnad från halvsekulära eller okunniga vänsterutbildade protestantiska präster och ärkebiskopar - inte ämnar kompromissa i försvaret av västvärlden. Jag vet att påven inte längre använder begreppet, men "västvärldens patriark" är fortfarande ett beskrivande begrepp. För han är en oändligt mycket bättre beskyddare av västvärldens demokratiska ideal än någon av de vänstergrupper som knutit oheliga allianser med islamisterna i sin kritik mot USA/Västvärlden och kristendomen är.

Här är ett inlägg om påvens tal i Regensburg där han aktivt talar om problemet med islamism.

Och här ett inlägg med bl a ett klipp där påven välkomnas till USA av president Bush som förklarar varför påvens budskap är så viktigt.

Ta gärna en titt på båda.

Se även tidigare inlägg:

Påven besöker Storbritannien 20100916

Gary Bauer: muslimvärlden måste tolerera religionsfrihet 20100918

Inga kommentarer: