måndag 14 december 2009

Biden kampanjar för Chris Dodd i Connecticut

Vice-president Joe Biden var i dagarna i Connecticut för att kampanja för delstatens senator Chris Dodd, som förväntas få kämpa hårt nästa år för att inte förlora sin plats mot någon Republikansk utmanare. Dodd själv närvarade inte, eftersom denne befann sig i Washington DC för att arbeta med sjukvårdsreformen, men hans hustru Jackie fanns på plats i Hartford, där Joe Biden var för att samla in pengar till Dodd som han kallade för sin "bäste vän". Han fortsatte sedan och skränade inte på orden och sa:

"Chris is getting the living hell beat out of him, the living bejesus beat out of him,'' sa Biden. "Why? Because he's being a leader.

This is going to be a hell of a race and it's an uphill race,'' fortsatte han, "but Chris Dodd will prevail.''

Efter insamlingskampanjen stannade Biden kvar i staden för att promota stimulanspaketet - vilket Obama gett honom till uppgift att göra. Snart är det jul och då skulle Obama förstås kunna ge Biden i uppgift att spela tomte, för det torde han ärligt talat göra bättre än såväl att promota stimulanspaket som att kampanja för någon som faktiskt vill vinna. 2008 var det tal om att Sarah Palin bara var ett hjärtslag bort från presidentskapet. Förmodligen är väl Obamas hjärta aningen stryktåligare än John McCains - men även om Biden kanske inte är så nära som ett hjärtslag bort från presidentskapet så är han likväl andre man i kön - det är ganska otroligt.

Mer om Senatsvalet i Connecticut 2010 kan läsas här på Wikipedia.

Källa: Fox61 Connecticut

Se även tidigare inlägg:

Joe Biden om Obamas Afghanistanstrategi 20091202

Biden frågar vem USA litar på i sjukvårdsfrågan 20091130

Inga kommentarer: