onsdag 30 januari 2013

Colin Powell och Bill O'Reilly om GOP:s framtid

Colin Powell som nyligen intervjuades på NBC:s Meet the Press om det republikanska partiets framtid, intervjuas här också av Bill O'Reilly på Fox News. Colin Powell berättar varför han två gånger röstade för Obama, och förklarar varför han bekymrats över det republikanska partiets sväng till höger.

Intervjun är också intressant pg a att Bill O'Reilly går väldigt hårt fram mot Colin Powell, som likväl ändå tycks uppskatta intervjun. Ett debattklimat av hård retorik likväl följd av ömsesidig respekt för att det går att ha väldigt olika åsikter utan att det för för den sakens skull förringar någons personliga karaktär. Ett exempel på debatt som helt enkelt inte existerar i Sverige:Se även tidigare inlägg:

MtP: Colin Powell om Chuck Hagel, GOP:s framtid 20130113

2 kommentarer:

Anonym sa...

Powell är en riktig kappvändare.
Supportade honom starkt under Bush-tiden men nu har svikit de republikanska partiet och jag ser ingen anledning till att ha någon som helst respekt för honom.
Hur kan man som minister under ett republikanskt styre rösta två gånger om på Obama?
Helt obegripligt. Jag anser att hans röst på Obama är rasrelaterat.

Ronie Berggren sa...

Varför han stödde Obama 2008 och 2012 har han ju förklarat ganska bra, däremot håller jag med om att han med all sannolikhet också röstade pg a rasfaktorn. Men långtifrån enbart.