lördag 12 januari 2013

Tarantino vägrar besvara våldsfrågor

Quentin Tarantino, som för närvarande promotera sin nya film ”Django Unchained”, fick givetvis också han i en intervju frågan om riktigt våld med tanke på att så gott som alla hans filmer är väldigt våldsamma. Den frågan ville han dock inte alls gå in på, och tog tydlig ton mot journalisten som försökte intervjua honom. Han förklarade att han uttalat sig om detta i 20 års tid, och att han inte anser att det finns någon koppling mellan underhållningsvåld och riktigt våld. Här är klippet, som DN uppmärksammar i denna artikel:Tarantino, Schwarzenegger och många andra har rätt; underhållningsvåld är inte samma sak som riktigt våld, och om någon skulle inspireras till riktigt våld pg a underhållningsvåld, så beror detta inte på filmerna/dataspelen i sig, utan på helt andra faktorer av avsevärt större vikt än underhållningsvåldet utgör.

Med det sagt var Tarantinos respons värdelös, och han kanske borde lära sig lite från NRA - som vet hur man hanterar kritisk media. Hollwyood har dock hittills - till skillnad från NRA - inte varit vana med kritisk granskning, så hur de hanterar denna debatt kommer att bli intressant.

Själv gillar jag både Hollywood och NRA, och Hollywood och NRA behöver förstås båda försvaras av alla oss som stöder den amerikanska konstitutionens första och andra konstitutionstillägg. Och att Obama-administrationen tror att det är dessa konstitutionstillägg (eller "missbruket" av dessa) som utgör problemet i det amerikanska samhället, visar hur mycket amerikansk konservatism faktiskt behövs. Och det vore trevligt om Vita Husets granskning skulle kunna leda till att regissörer som Tarantino beslöt att bli konservativa.

Här är förövrigt trailern till ”Django Unchained”:Källa: DN

Se även tidigare inlägg:

Tarantino försvarar Hollywood, skyller på liberala vapenlagar 20130109

Schwarzenegger: Ingen koppling mellan filmvåld och skolskjutningar 20130107

Inga kommentarer: