lördag 12 januari 2013

USA:s vapenförsäljning skjuter i höjden

De flesta konservativa skulle anse att Obama lett till en katastrofal ekonomi. En sektion av den konservativa rörelsen: vapenhandlarna - är dock av motsatt åsikt. Obamas presidentskap har nämligen gjort att vapenförsäljningen skjutit upp i rekordhöjder.

Sedan Obama valdes 2008 har 67 miljoner skjutvapen sålts i USA. Vilket är mer än under nästan hela Bushs presidentskap. Och nu, efter Obamas omval och massakern i Connecticut, har försäljningen fortsatt speeda upp. Bara i december gjordes 2,7 miljoner (sedan 1998) obligatoriska FBI-bakgrundscheckar för människor som ansökte om att köpa vapen hos licenserade vapenhandlare. Det innebär inte att det såldes så många vapen, men siffran utgör likväl den bästa statistik över amerikansk vapenförsäljning. Under hela 2012 gjordes 19 miljoner backgrundscheckar.

Pratet om ett återinförande av förbudet mot halvautomatiska vapen, har också gjort att försäljningen av dessa skjutit i höjden. Likaså efterfrågan på högkapacitetsmagasin.

“People are afraid they’re going to try to stop them from buying them in the future", säger en vapenhandlare till McClatchy.


Only in America :)

Källa: McClatchy

Se även tidigare inlägg:

Tarantino vägrar besvara våldsfrågor 20130112

Inga kommentarer: