tisdag 15 januari 2013

NRA endorsar eget skjutdataspel

NRA har uttalat sig kritisk till Hollywood och spelindustrins våldsamma inslag. Och Wayne LaPierre sa i sitt tal i december:

"There exists in this country a callous, corrupt and corrupting shadow industry that sells, and sows, violence against its own people,"


Nu har man dock endorsat ett egen-producerat gratis skjutspel för alla med Apple iOS. NRA: Practice Range heter spelet, som ter sig väldigt harmlöst. Man skjuter prick på en skjutbana.

Jag har personligen svår att se hur det där spelet skulle kunna bli en verklig hit. Och istället för att diskutera konstitutionsinkräktande vapenförbud (som Obama-administrationen gör), eller konstitutionsinkräktande kulturförbud (som NRA och den konservativa högern gör) så vore det trevligt om man istället började ta itu med de verkliga frågorna som faktiskt ligger till grund för skolskjutningar - och de har inte mycket med vare sig amerikanskt vapenintresse eller våldsamma dataspel att göra. Inte heller kommer problemen att försvinna eller ens minska av vare sig Obama-godkända vapenlagar eller Wayne LaPierre-godkända skjutspel.

Källa: USA Today

Se även tidigare inlägg:

Harry Reid skeptisk till semi-automatvapen-förbud 20130115

Inga kommentarer: