onsdag 24 augusti 2011

Marco Rubio om Regeringens roll i Amerika

Floridas senator, och te-party-republikanen Marco Rubio förärades igår genom att få tala på Ronald Reagans presidentbibliotek i Simi Valley, Kalifornien.

Där talade Rubio om hur Ronald Reagan en gång definierade regeringens begränsande roll i USA - och hur en den nya generation, som han själv tillhör, som växte upp under Ronald Reagans inspirerande era, nu än en gång måste definiera detta för att på så vis bevara USA exceptionellt.

Detta är stora skiljelinjen mellan demokrater och republikaner. Där demokraterna sedan 1960-talet och framåt betraktat staten ungefär på samma sätt som i Europa: en institution som ska och bör fylla de ansvarsområden som annars inte kan tas, medan republikanerna betraktar staten utifrån de strikta ramar konstitutionen sätter upp för denna. En konservatism, förklarar Rubio som både är och måste vara såväl förespråkande av allmänt välstånd genom fria marknadsprinciper, som medkännande.

Här är Marco Rubios sevärda tal:Och här intervjuas Marco Rubio också om talet av Sean Hannity på Fox News:Källa: Los Angeles Times

Se även tidigare inlägg:

FtN: Rubio, Durbin och Coburn om skuldtaksdebatten 20110718

Marco Rubio om debatten om skuldtaket 20110712

-----------------

Den republikanska Jesus-generationen gör politisk entré 20110807

Inga kommentarer: