söndag 7 augusti 2011

Ralph Nader lovar en tredjekandidat att utmana Obama

Ralph Nader, som många liberaler menar anser spoilerade Al Gores seger i presidentvalet år 2000 genom att "stjäla" röster från demokraterna manar nu också denna gång en tredje-parts-kandidat att utmana president Obama - som Nader inte är nöjd med.

“What [Obama] did this week is just going to energize that effort. I would guess that the chances of there being a challenge to Obama in the primary are almost 100 percent” sa Nader i en intervju med The Daily Caller.


Han förklarade också förra månaden att han själv ämnar arbeta aktivt för att hitta en kandidat som kan utmana Obama.

Nader underkänner Obamas hantering av skuldtaksdebatten och anser att Obamas misslyckande lett till det börsfall som inträffat genom att Obama kompromissade alltför mycket republikanerna utan att få något i utbyte.

I sitt sökande efter någon som kan utmana Obama så förklarar han dock att han gjort sitt, och att han själv inte kommer att ställa upp igen.

Vad detta visar är således att vänstern är splittrad i sitt förhållande till president Obama. Häromveckan endorsades Obama av USA:s kommunistparti - inte för att dessa tyckte att Obama var tillräckligt vänster, bara pg a att Obama och demokraterna var det enda realistiska alternativ för att stå emot det högerextrema republikanska partiet. Nader tycks med sin ståndpunkt ställa sig till vänster om kommunisterna genom att anse att man inte längre kan kompromissa med Obamas kompromissande.

Källa: Daily Caller

Se även tidigare inlägg:

USA:s kommunistparti endorsar Obama 20110805

Ralph Naders brev till Obama 20101210

Inga kommentarer: