torsdag 17 november 2011

Demokrater startar kampanj för att avsätta Scott Walker

Wisconsins guvernör Scott Walker som i vintras ledde den delstatliga kampen för budgetsanering och som efter mycket motstånd lyckades få igenom sin lag om att dra ner på statsanställdas rätt till kollektivförhandlingar - och som jag då hoppades på möjligtvis skulle ställa upp i presidentvalet - har sedan dess blivit rejält utmanad. Nu har också liberala aktivister officiellt påbörjat en kampanj för att få honom avsatt.

"Walker has lied to the people of Wisconsin and is destroying our state," wrote Julie Wells, an employee at a manufacturing plant in Fort Atkinson who submitted the document. "Walker has taken away the rights of workers, is destroying our education system, and is selling our state to the big corporations that put him in office."


För att ett omval ska kunna hållas måste först 540,208 namnteckningar samlas in. När det är gjort kommer valkommissionärer granska dessa i ungefär en månads tid - och Walker har också möjlighet att ifrågasätta resultatet. Om resultatet till slut blir godkänt så kan ett omval hållas inom 6 veckor. Under den tiden måste demokraterna hitta en motkandidat. Ett omval skulle kunna hållas i maj eller juni nästa år.

Guvernör Walker har beslutat att redan i tidigt skede kämpa tillbaka och släppte häromdagen följande ad till sitt försvar:Här intervjuas han också på Fox News om sitt beslut att kämpa tillbaka och om de demonstranter under temat "Occupy Walker Street" som samlades utanför hans privata hem:Det är nu inte bara i Wisconsin kollektivförhandlingsreformer genomdrivits - Ohio var före, men där röstade dock folket den 8:e juni ner republikanernas reform. En annan delstat som också genomdrivit en mer omfattande reform än de i Wisconsin och Ohio är den i Idaho.

Men trots att andra gjort vad Scott Walker gjort, så så blev guvernör Walker ansiktet utåt för de republikanska guvernörerna som beslutat sig för att dra ner på statsanställdas rätt till kollektivförhandlingar, och förhoppningsvis besegrar han än en gång sina motståndare och behåller guvernörsposten.

Se även tidigare inlägg:

Scott Walker om resultaten i Wisconsin 20110814

Inga kommentarer: