lördag 19 november 2011

The Response 2.0: Bönesatsningen fortsätter i primärvalsstater

Rick Perrys böne-event "The Response" på Reliant Stadium i Houston Texas, som drog 30 000 människor och var en bidragande faktor till att Perry snabbt fick uppbackning av landets evangelikala republikaner - kommer nu att få en fortsättning. Det i några av presidentvalets nyckelstater. Det är dock inte Perry som står bakom satsningen denna gång utan rent evangelika grupper. Men eventen kommer förmodligen ha avsevärd politisk vikt.

Det första bönemötet kommer nämligen att hållas i Cedar Rapids, Iowa - den 6 december. I januari kommer liknande böneevent att hållas i South Carolina och Florida och i februari kommer ett av de nu fyra inbokade eventen att hållas i Arizona. Här rapporterar Fox News om saken:



Rick Perrys event i Texas var av avgörande vikt för honom. Dessa event kommer att utgöra ett plus för de evangelikala kandidaterna - inklusive Newt Gingrich som med säkerhet kommer att välkomnas med öppna armar, sin katolicism till trots. För Mitt Romneys del är sådana här saker emellertid inget han hoppas på - eftersom de per automatik gör religionsfrågan central.

Se även tidigare inlägg:

Den republikanska Jesus-generationen gör politisk entré 20110807

30 000 på Rick Perrys böne-event 20110806

Inga kommentarer: