torsdag 17 november 2011

OWS häcklar Karl Rove

Karl Rove - president George W. Bushs fd kampanjstrateg och numera kommentator på Fox News - höll i förrgår ett tal vid Johns Hopkins University där han avbröts av en samling "Occupy-folk" - här är spektaklet där de avbryter Rove:



Om te-party-rörelsen agerat på det sättet hade stora rubriker synts överallt. Occupy-Wall-Street-rörelsen är överlag inte främst en ideologisk rörelse, utan en pöbelsamling av folk mer intresserade av social protester snarare än ideologiska debatter. De har ingen förståelse för vilka problem världen (ekonomiskt, politiskt, ideologiskt) står inför, och har inga lösningar att komma med. Det enda de gör, och verkar kunna göra är att störa folk som faktiskt kan en del, och har en del att säga till om.

Vad världen, och i synnerhet Europa är i skriande behov av är inte pöbelrörelser som occupy-wall-street (eller skränande människor som i incidenterna i Grekland, eller London) - utan folkrörelser av ideologisk natur, som faktiskt är intresserade av ämnen som demokrati, frihet, individuella rättigheter, och ekonomisk politik. Utan sådana nationellt förankrade folkrörelser blir Europa teknokratiskt och beslut fattade över folks huvuden på sätt som gör att makten långsiktigt alltmer koncentreras och demokratin urholkas. Något EU är ett utmärkt exempel på.

Se även tidigare inlägg:

O Reilly reflekterar vidare över våldet och OWS 20111105

Inga kommentarer: