söndag 20 november 2011

GOP-kandidater på Thanksgiving Family Forum, Iowa

Ikväll hålls den evangelika konferensen Thanksgiving Family Forum i First Federated Church, i Iowa, där Newt Gingrich, Michele Bachmann, Ron Paul, Herman Cain, Rick Santorum och Rick Perry deltar för att diskutera familje- och värdefrågor - och innebörden av sin kristna tro. En tydlig evangelikal konferens där Mitt Romney och Jon Huntsman valt att inte närvara.

Fox News har här ett inslag om saken och om den religionsfaktor som blivit mer påtaglig denna valcykel än i de flesta andra där Tony Perkins från the Family Reserach Council kommenterar Romneys problem och förklarar att Romney kommer att få svårt att vinna nomineringen om han inte börjar aktivt engagera sig med de socialkonservativa grupperna:



Iowa är en delstat där evangelikala dels har väldigt stort inflytande i de republikanska primärvalen, och där de dels för närvarande inte helt tycks ha bestämt sig för vilken kandidat de överlag stöder. Alla kandidater har således att tjäna på att försöka vinna dessas röster.

Eventet i sig som för närvarande pågår för fullt, kan ses live på följande länk. Uppdatering med talen/samtalen kommer imorgon.

UPPDATERING:

Här är debatten/pratstunden, med (riktig) början 36 min in i klippet. Arrangörerna ger innan dess också möjligheten till Occupy-Wall-Street-demonstranter att göra sin röst hörd innan kandidaterna började prata - om de gjorde det skulle då få två minuter på sig att prata i mikrofonen inför de 3 000 deltagarna - därefter följer utfrågningen som syftar till att utröna utsträckningen och innebörden av kandidaternas kristna tro och varför de hyser de värderingar de har:



Här har CNN också ett inslag om eventet:



Och här har MSNBC ett inslag:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Källor: Christian Post, Des Moines Register, CBS News, Los Angeles Times

Se även tidigare inlägg:

The Response 2.0: Bönesatsningen fortsätter i primärvalsstater 20111119

Den republikanska Jesus-generationen gör politisk entré 20110807

Inga kommentarer: