onsdag 25 juli 2012

Megaupload-grundaren tar striden mot Obama-administrationen

Internet har för Obama-administrationen varit ett tveeggat svärd - ett svärd som å ena sidan genom bloggar, Facebook, Twitter och annat, dels hjälpte Obama att vinna presidentvalet 2008 och som sedan dess också varit essentiellt för mellanösterns demokratirörelser.

Å andra sidan har Internet också ställt till problem: Wikileaks, svenska Pirate Bay och kinesiska hackerattacker har gett huvudbry.

För några veckor sedan stängde FBI ner en rad fildeljningssajter som te x Megaupload. Dennes grundare Kim Dotcom, sitter sedan januari i husarrest i Nya Zeeland för brott mot upphovsrättslagen. DN skriver dock här om hur Dotcom tagit upp kampen mot USA, och Obama-administrationen i synnerhet. Han har nu lanserat en ny sajt: kim.com för att skapa en proteströrelse mot vad han anser vara ett övergrepp mot rätten till frihet på Internet. Dessutom har han gjort följande musikvideo där han riktar direkt kritik mot president Obama (och mot IT-politikern Joe Biden som florerar flitigt bland bilderna).Joe Biden har tajta kopplingar till den amerikanska film- och musikindustrin och i juni 2009 skrev DN också om den saken, där artikelförfattaren Kjell Häglund gav Biden skarp kritik men ursäktade Obama som "hade annat att tänka på".

Jag kommenterade också i mitt inlägg själv saken, och skrev något som passar bra att citera också nu:

"Det enda jag skulle kunna säga om saken är att ställa frågan om killen som gjorde sig känd för att plagiera den brittiske politikern Neil Kinnocks tal (vilket Biden gjorde i slutet av 1980-talet), verkligen är rätt man att leda en immaterialrättsmyndighet?"


Till det kan förstås också Bidens klumpiga plagiat av Robert Kennedy läggas.Se även tidigare inlägg:

DN kritiserar Joe Bidens anti-Pirate Bay-kamp 20090622

-----------------

Joe Bidens plagiat av Robert Kennedy 20120717

Inga kommentarer: