onsdag 20 februari 2013

Lite delstatskuriosa

En lag har nyligen godkänts i Montanas Representanthus som gör det lagligt att ta rätt på köttet från älgar, hjortar och andra djur man råkar köra på ute på vägarna. Råkar man ut för en viltolycka, kan man således glädja sig åt en rejäl gratis älgstek som kompensation.

En annan nyhet, också från Minnesota, om hur en man som i flera år låtsades att han hade Alzeimers och på så vis mellan 2006 och 2010 lyckades lura till sig flera hundratusen dollar, nu åkt fast.

Sex-revolutionärspastorn Ted McIlvenna, siktar nu in sig på Kina, eftersom såväl kinesiska män som kvinnor kan alldeles för lite om sexualitet, och den kinesiska regeringen nu smått börjat öppna upp för sådant även för aktörer utifrån. Kinesiska kvinnor måste lära sig existensen av intimitet, och kinesiska män vad förspel är. Medan USA sedan länge börjat lämna stadiet av fördömande av sexualitet, är det nu dags att sprida detta även utomlands, enligt McIlvenna.

Arizonas justitieminister Tom Horne höll igår en presskonferens där han förklarade att man ämnar föreslå en lag som ger somliga utvalda lärare i delstatens skolor rätt att bära vapen. En position han menar är den rätta väg att gå mellan två extrema positioner: att beväpna alla lärare, eller att inte beväpna några lärare alls. Jag är inte lika säker på om Arizonas vilda-västern-logik gått hem här i Sverige.

Se även tidigare inlägg:

Några delstatsnyheter 20120129

Inga kommentarer: