onsdag 13 februari 2013

Marco Rubio ger GOP:s respons på Obamas SOTU

Republikanernas respons på Obamas State of the Union, gavs denna gång av Florida-senatorn Marco Rubio. Här är Rubios tal:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyDetta med respons på presidentens State of the Union är i mitt tycke överskattat. Få orkar ha uppmärksamhet på ännu ett tal direkt efter ett långt SOTU-tal - och det i synnerhet när personen som talar i jämförelse med presidenten ter sig väldigt liten. Så var fallet med Bobby Jindal 2009 - och det är svårt att inte tycka lite samma sak om Marco Rubio. SOTU-talen bör inte brukas för att gå i kampanjpolemik mot det andra partiet - vare sig av presidenten eller genom en oppositionsparti-respons - utan för att för en gångs skull fokusera på de saker som binder båda partier samman.

Och i likhet med min kritik mot Obamas tal, så anser jag att även Marco Rubio borde ha hållit fokus på en enda sak, där det faktiskt just nu finns bättre samarbetsmöjligheter än någonsin: en immigrationsreform han själv ju förespråkar. Om han skurit ner på talet till 2 minuter - och skurit bort kritiken mot Obama - och sagt att hans första prioritet just nu var en immigrationsreform, precis som detta också är högprioriterat hos presidenten, så hade folk kommit ihåg det.

Detta tal är det dock svårt att tro att folk faktiskt kommer att minnas. Genom att försöka introducera sig själv för hela det amerikanska folket (just nu, sent på kvällen amerikansk tid - direkt efter Obamas långa tal -) gör han ett misstag, och försöker säga alldeles för mycket, på alldeles för kort tid, vid alldeles fel tillfälle.

Se även tidigare inlägg:

Obamas State of the Union 2013 20130213

Inga kommentarer: