onsdag 6 december 2017

Massivt nederlag för demokratiska partiet i Kongressen att avsätta Donald Trump

Under onsdagen hölls en omröstning i Representanthuset i Kongressen som första del i syftet at avsätta presidenten Donald Trump. Det blev ett historiskt nederlag för det demokratiska partiet då majoriteten av partiets egna ledamöter i Representanthuset röstade för att Donald Trump ska sitta kvar som president.

Under onsdagen hölls en omröstning i Kongressens Represenanthus huruvida Donald Trump ska avsättas eller ej (impeachment). Det demokratiska partiet upplevde ett historiskt svidande nederlag då den stora majoriteten av deras ledamöter röstade för att ha kvar Trump som president. Totalt röstade 364 ledamöter mot att avstätta Trump medan endast 58 röstade för. En majoritet ja-röster hade krävts för att ärendet skulle gå vidare till Senaten.

Donald Trump kommer nu alltså lugnt kunna sitta kvar som president när det visar sig att han har stöd av hela det Republikanska partiet samt den stora majoriteten av det Demokratiska partiet i Kongressen när det väl kom till kritan.

Medias spekulationer, inte minst svensk, om att Trump kan komma att avsättas kan nu återigen avfärdas som fake news.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: