fredag 22 december 2017

Amerikanska Justitiedepartementet allt närmare åtal mot Hillary Clinton

Amerikanska nyhetsanalyser rapporterade för någon månad sedan att det amerikanska Justitiedepartementet under Jeff Sessions har börjat granska Bill och Hillary Clintons uran-affärer i samband med parets välgörenhetsorganisation då Hillary var amerikansk Utrikesminister. Mer information framkommer nu som verkar leda till att åtal kan komma att väckas mot Hillary.

Donald Trumps Justitieminister Jeff Sessions har nu beordrat sina åklagare att grilla FBI om bevis som framkommit i nya framkomna dokument i samband med en kriminell utredning av paret Clinton. Enligt uppgift ska korruption ha förekommit i samband med uran-affärer med Ryssland som paret Clinton var inblandade under Hillarys tid som Utrikesminister i men som aldrig ledde till åtal under dåvarande presidenten Barack Obama.

Utredningen av paret Clinton har nu alltså gått in i ett nytt skede där nya bevis eventuellt framkommit som FBI måste förklara för Justidiedepartementet och som eventuellt verkar kunna leda till korruptionsåtal mot iallafall Hillary Clinton i samband med Clinton Foundation, Ryssland och uranförsäljning.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: