onsdag 31 juli 2013

Bob McDonnells snabba fall: nu en självförvållad slagpåse i guvernörsvalet

För inte alltför längesedan var Virginias guvernör Bob McDonnell en av de hetaste republikanska namnen, en möjlig presidentkandidat och sedan en möjligt VP-kandidat. Det senaste året har han dock varit indragen i en ekonomisk skandal, många utanför delstaten inte är alltför välbekanta med.

McDonnell har haft en ren bakgrund utan fiffel, men Washington Post har uppdagat en nära ekonomisk relation med Star Scientifics CEO Jonnie Williams som gett en rad gåvor till McDonnell-familjen, inklusive en check på 120,000 dollar till Maureen McDonnell, en rolex för 6,500 dollar etc. McDonnell har hävdat att några lagar inte brutits eftersom man får ta emot gåvor av det slaget i Virginia, däremot redovisades inte gåvorna offentligt -vilket behöver göras- och en federal utredning är på väg för att utreda om gåvorna kan betraktas som politiska mutor. I det pågående guvernörsvalet för att efterträda honom har även den republikanske kandidaten Ken Cuccinelli tagit avstånd från McDonnells förehvanden.

McDonnell har nu förklarat att han ämnar återlämna alla gåvor, och bett om ursäkt för att brutit förtroendet hos många. Här ett inslag om skandalen:Och här har Melissa Harris-Perry på NBC:s Rachel Maddow Show ett inslag om McDonnells förehavanden:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyHär talar McDonnell och förklarar att det hela varit en stor distraktion:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economyKällor: Politico, NBC, Washington Post

Se även tidigare inlägg:

Guvernörsvalet i Virginia: Cuccinelli vs McAuliffe - Debatt 1 20130721

Bob McDonnell om GOP-guvernörernas ledarskap 20130319

Inga kommentarer: