fredag 5 januari 2018

Flygbolag belönar anställda och ser ljust på framtiden efter skattereformen

Amerikanska nyhetsanalyser rapporterade nyligen att ett antal företag i USA har belönat sina anställda med bonusar och andra förmåner som ett direkt resultat av den nyligen godkända skattereformen. Flygbolagsindustrin i USA följer nu efter med bonusar till sina anställda och påpekar att skattereformen kommer ha positiva effekter för flygindustrins framtid.

Den amerikanska flygbolagsindustrin ser mycket positivt på skattereformen som Republikanerna och Donald Trump nyligen klubbade igenom. Flera stora flygbolag såsom American Airlines, Southwest Airlines och JetBlue ger alla sina anställda, vilket i runda tal innebär ett par hundra tusen personer för dessa tre flygbolag, 1,000 dollar bonus som ett direkt resultat av skattereformen. Vidare påpekar flygbolagsindustrin i USA att de ämnar investera mer pengar i USA eftersom de nu ser en ljus framtid i landet för sina flygbolag.

Björn Norström är amerikansk medborgare och har bott i USA sedan 1993. Han bor för närvarande i Vermont där han arbetar som lärare i IT. Björn är utbildad och licenserad lärare i amerikansk historia och samhällskunskap, engelska som andraspråk samt IT.

Inga kommentarer: