fredag 26 juni 2009

Rush Limbaugh skyller Mark Sanfords affär på.... Obama

Rush Limbaugh är en man som många gånger säger många bra saker på ett tydligt och klart sätt som få andra vågar göra. Det har gett honom en stor fan club. Han är också en man som till och från snackar mycket goja - något som fått andra som oftast gillar honom att likväl inte vilja verka stå honom allt för nära.

Här drar han en koppling mellan Mark Sanfords otrohetsaffär och Obamas stimulanspaket. Om Obama ändå förstör landet, så tänkte Mark Sanford att han själv som offrat allt för att förhindra Obama från att förstöra USA, men inte lyckas - nu lika gärna kunde njuta lite av livet. Well... Limbaugh tycks ha glömt att ett av det Republikanska partiets hörnstenar handlar just om det personliga ansvaret, och att inte skylla i från sig sina egna svagheter på andra.

Här är Limbaugh:Mark Sanford själv som många kräver ska avgå som guvernör har försvarat sig med att återberätta den bibliska historien om Kung David, och att denne efter affären med Bat-Seba ställde sitt liv till rätta igen, och fortsatte därifrån. Här är ett videoklipp där Sanford tidigare idag berättar historien:Historien om kung David gör förstås parallellerna mellan Sanford och Bill Clinton nästan ännu tydligare, eftersom Bill Clinton med sin syndabekännelse också han citerade Kung Davids 3000 år gamla ord "Jag har syndat", efter att hans äktenskapsbrott med Bat Seba uppdagats.

Se även tidigare inlägg:

Jon Stewart sammanfattar Mark Sanfords äventyr 20090625

Rush Limbaugh säger sitt om Sotomayor 20090526

Inga kommentarer: