lördag 6 augusti 2011

30 000 på Rick Perrys böne-event

Rick Perrys böne-event The Response på Reliant Stadium i Houston, Texas är just avslutat och blev en succé. Bara ca 8 000 var anmälda till eventet, men uppemot 30 000 kom till bönesamlingen som var öppen för dem som ville komma. Över 1000 kyrkor och organisationer fanns representerade, och 80 000 följde också eventet live via nätet.

Eventet var en kombination av en bönegudstjänst, en kristen rockkonsert och ett pep-maraton - inte för politik utan för Jesus. Likväl är det svårt att konstatera något annat än att Rick Perry också förmodligen kommer att gynnas politisk av saken - i synnerhet i ett eventuellt republikanskt primärval. Men Rick Perry var tydlig med att betona att eventet inte hölls av politiska orsaker och sa att Gud var vis nog för att inte associera sig med något politiskt parti.

"His agenda is not a political agenda, his agenda is a salvation agenda", konstaterade Perry.


Han konstaterade att nationen befann sig i en svår sitaution:

"Our heart breaks for America," he said. "We see discord at home. We see fear in the marketplace. We see anger in the halls of government."


Och han bad också för den president han mycket troligt önskar utmana, med ord av ödmjukhet som indikerar att Perry förstår att politik bara är en liten del av tillvaron och att han uppriktigt önskar Obama väl:

In these difficult times, father, we pray for our president, that you would impart your wisdom upon him, that you would guard his family.


Här är ett klipp där Perry talar, varvat med bilder från ett möte som här i Sverige främst märks inom kristna rörelser som Livets Ord eller på diverse frikyrkliga konferenser:



Här kan hela Rick Perrys tal ses:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Och här kan hela tillställningen, med de diverse sångerna etc, ses tills slutet av augusti.

Eventet var inte ett politiskt jippo, utan en uppriktig handling där kristendomen var i fokus. Men vad Perry likväl gjort med detta event är att lyckas med det nästan alla andra republikanska presidentkandidater försökt med sedan Mike Huckabee lämnade spelet - nämligen att vinna de evangelikala väljarnas förtroende. Detta gjorde Reagan 1980 - Bush 2000 (och George Herbert Walker Bush tack vare Reagan och sin son 1988) - och Huckabee 2008. Nu tyder mycket på att Rick Perry också har gjort detta inför 2012.

Källor: MSNBC, Dallas News, Houston Chronicle, Fox News, DN, Politico, New York Times, SVD

Se även tidigare inlägg:

Inför Rick Perrys kristna böne-event 20110806

Inga kommentarer: