tisdag 1 november 2011

Är Herman Cains kampanj över?

Sexanklagelserna som riktats mot Herman Cain har satt hela hans presidentvalskampanj i gungning. Är kampanjen nu över?

Terry Holt - tidigare rådgivare till Bush-Cheney-kampanjen, och John Boehner - intervjuas här på Fox News om saken, där Holt förklarar att Cain hittills inte lyckats hantera händelsen allt för bra i media, vilket är a och o. Cain måste ta befäl över situationen i nästa nyhetscykel för att klara sig. Han förklarar också att vad en kandidat och en sådan som Cain behöver är en bra kampanjstrateg som kan se och förutse sådana här saker och planera dragen rätt åt kandidaten ifråga.



Här intervjuas på CNN en av Cains tidigare assistenter på 1990-talet som styrker de röster som menar att Cains karaktär är tämligen obefläckad. Just röster som dessa är i detta skede väldigt viktiga för Cain att lyfta fram:



Under resten av veckan återstår att se hur Herman Cain hanterar detta. 2008 drabbades Obama av ett oväntat bakslag när hans kopplingar till Jeremiah Wright (och dennes anti-patriotiska uttalanden) uppdagades. Obama hanterade dock situationen mycket smart och höll ett tal som i princip gjorde att han kunde rida ut stormen oskadd. Om Herman Cain har samma förmåga återstår nu att se.

Se även tidigare inlägg:

CNN om sexanklagelserna mot Herman Cain 20111101

Inga kommentarer: