måndag 25 juni 2012

Romney på insamlings- och VP-weekend i Utah

Mitt Romney har spenderat helgen i Deer Valley, Utah - men inte utan sällskap: dels samlades 700 bidragsgivare, som givit minst 25 000 dollar- eller innan den juni samlat in minst 100 000 dollar till Romney-kampanjen, som hoppas på att dessa ska kunna dra in 500 av de 800 miljoner dollar man önskar få ihop.

Bidragsgivarna bjöds på god mat, underhållning och fick höra föreläsningar från topp-republikaner som John McCain, Jeb Bush, James Baker III, Karl Rove och Condoleezza Rice (och hennes tal lovordades från många av de närvarande som helgens höjdpunkt). Och givetvis talade även Mitt och Ann Romney på eventet som dock var stängt för media.

På plats fanns emellertid inte bara donatörer utan även topp-kandidaterna för Romneys vice-presidentpost: Tim Pawlenty, Ron Portman, Bobby Jindal, John Thune och Paul Ryan var alla där. Frånvarande var emellertid Marco Rubio som sagt sig vilja spendera tid med sina barn.

Om helgen förde Romney närmare något beslut ifråga om val av VP återstår att se - men det är svårt att tänka sig att den person som om några veckor kommer att bli offentligt presenterad inte befann sig i Deer Valley under helgen. Själv lutar jag mot att jag stöder Paul Ryan - mest pg a att det skulle öka Romneys chanser i Wisconsin. Men Bobby Jindal vore också ett otroligt bra val.

Källor: Los Angeles Times , The Hill, McClatchy

Se även tidigare inlägg:

Romneys potentiella VP-kandidater - en presentation 20120503

Inga kommentarer: