lördag 24 januari 2009

Hamas dödar palestinier

Dick Erixon skriver på sin blogg ett inlägg om att "Hamas avrättar Gaza-bor som inte lyder" dem. Jag vill dock tillägga att Hamas är en islamistorganisation som alltid dödat sitt eget folk om de inte följt organisationens islamistiska lagar. Här är ett klipp från YouTube som skildrar bland annat hur Hamas mördar palestinier vid ett bröllopp för att dessa sjunger, trots att sång enligt Hamas är förbjudet:Erixon skriver i slutet av sitt inlägg:

"Ställer svenska Hamas-sympatisörer upp på detta? Att Hamas mördar de palestinier som inte följer organisationens order? Är detta det samhälle som Mona Sahlin vill skapa i Sverige?

Nu måste Hamas-sympatisörerna tala klartext! Är avrättningar av dem som inte samarbetar okej?

Och svenska medier visar att man ställer upp på summariska avrättningar genom att inte rapportera att så sker. Varför skulle man annars låta bli att rapportera nyheter som ställer Hamas i dålig dager?"


Hamas är en fruktansvärd organisation som måste besegras. Det råder inga tvivel om Israels moraliska överlägsenhet i den pågående konflikten. Något vi i Sverige och Europa har mycket svårt att förstå eftersom vi så gärna har en fallenhet att tolka alla konflikter ur ett klassperspektiv där den starke alltid har fel, och den svage alltid har rätt. Och där all ondska alltid i grunden beror på fattigdom och orättvisor - istället för ondskefulla ideologier och idéer. Därför är jag glad att USA, till skillnad från Sverige, tydligt står vid Israels sida. Jag betvivlar inte att President Obama (tillsammans med Hillary Clinton och Rahm Emanuel) kommer att göra detta på samma sätt som alla andra amerikanska presidenter har gjort. Däremot har Obama fortfarande mycket att bevisa - till skillnad från den förre presidenten som tydligt stod på Israels sida i kampen mot terrororganisationen Hamas. Här är ett klipp från när President Bush talade inför Knesset på Israels 60-årsdag förra året:Se även DN, Dagen här samt här.

Inga kommentarer: