torsdag 10 december 2009

Blagojevich firar 1-årsdag med "bleeping" guldautograf på Konstitutionen

Illinois tidigare guvernör Rod Blagojevich, som arresterades den 9 december förra året, för att bl a ha försökt sälja tillträdande president Obamas senatsplats, som Blagojevich i egenskap av guvernör hade makt att utse ny efterträdare till - till högstbjudande - firade igår 1-årsdagen av sin arrestering på sitt eget sätt. Han befann sig på University of Chicagos campus för att där skriva autografer till sin självbiografiska bok "The Governor", när en student bad honom sätta sin namnteckning bredvid det 17:e konstitutionstillägget som handlar om just tillsättandet av senatorer, på en kopia av konstitutionen. Blagojevich skrev då:

"Always remember the rule of law is sacrosanct, nay it is more -- it is fn golden,"


På ett vykort med en bild av president Obama utanför Vita Huset, skrev Blagojevich också: "this is f'n golden", något han inte hade några problem med och sa till reportrar: "I'm OK with writing it. I did not write the bad word. I abbreviated it."

Blagojevich har blivit lite av en ökändis, som ingen gillar, men många likväl fascineras av. 200 personer hade samlats på campuset där somliga stod i kö en timme för att få den tidigare guvernörens autograf - somliga mest som en kul grej. Jon Razi, som bad Blagojevich skriva under på kopian av Konstitutionen förklarade att den var avsedd som julklapp till hans pappa, som var Republikan. Han förklarade också att han själv inte var något Blagojevich-fan, eller nästan inte i alla fall:

"I'm not really a Blagojevich fan. I admire his hair. It's right up there with Rock Hudson and Conan O'Brien."


Källa: Chicago Tribune

Se även tidigare inlägg:

Illinois efter Blagojevich inget nytt paradis 20091207

Inga kommentarer: