måndag 15 februari 2010

Joe Biden på Face the Nation

Joe Biden, som Vita Huset alltså bokat in för att för säkerhets skull få såväl första som sista ordet i debatten mot Dick Cheney, kommenterar här på Face the Nation Dick Cheneys kommentarer från sin intervju med ABC News This Week. Det är en något nervösare Joe Biden än den Joe Biden som uppträdde tidigare under kvällen på Meet the Press. Nervositeten kan måhända tolkas subjektivt, men Biden upprepar en mängd argument från sin första intervju (te x om att Bush-administrationen också åtalade skobombaren Richard Reid civilt) - saker som han dock ignorerar att Cheney redan gett ett tämligen ingående bemötande svar på (som te x att samma strukturer, och te x militärkommissionerna inte fanns julen 2001, samt att det då fanns vissa juridiska bitar att reda ut kring vad man kunde göra och inte göra, medan allt detta var fullt fungerande julen 2010).

En av Bidens mer intressanta repliker är när han, efter att programledare Bob Scheiffer visat klippet där Cheney krävt att Biden och Obama minst sagt borde tacka George Bush om de själva nu så gärna bestämt vill ta del av äran för det lyckade slutet i Irak, säger: "Sure, Im happy to thank George Bush, I like George Bush."

Det var förstås snällt sagt, och en av de få riktigt sanna saker Biden sa i intervjun (tacket dvs, inte det sista). Däremot var det knappast ett konsekvent påstående från en av Bush-administrationens främsta (och mest lynniga) kritiker. (Ni minns kanske detta.)

Här är intervjun:


Watch CBS News Videos Online

Se även tidigare inlägg:

Dick Cheney på This Week
20100215

Inga kommentarer: