lördag 15 januari 2011

RNC väljer Reince Priebus till ny ordförande

The Republican National Committée har valt 38-årige Reince Priebus till ny ordförande. Priebus ledde 2010 republikanerna i Wisconsin till stor seger, nu kommer han att få leda republikanerna nationellt. I sitt segertal förklarade Priebus vad han har i åtanke:

“Together, we can defeat Barack Obama in 2012 – together, unified as a committee,”


När det under omröstningen stod klart att sittande ordförande Michael Steele inte kunde vinna (han har fått kritik bland annat för att ha gjort ett stort budgetöverskott till ett underskott), så valde han att hoppa av och ge sitt stöd till Maria Cino - den kandidat som också republikanernas nytillträdde toppman John Boehner endorsat. Här är Steeles avskedstal där han förklarar att partiet verkar vilja gå in en lite annan riktning än vad som gjorts, men vad som hänt de senaste två åren är att man lyckats med vad man hade som mål: att besegra demokraterna i valet 2010. Nu lämnar han scenen, men striden måste gå vidare eftersom Obamas agenda är dåligt för USA.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyBoehners och Steeles endorsements till trots så vann alltså ändå inte Maria Cino, segern gick till Reince Priebus - här är en del av hans segertal:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyKälla: Politico

Se även tidigare inlägg:

John Boehner endorsar Maria Cino som RNC-ordförande 20110113

Valkampen om RNC:s ordförandepost fortgår 20110104

Inga kommentarer: