lördag 15 januari 2011

Jon Stewart intervjuar Tim Pawlenty

En av de möjliga republikanska presidentkandidaterna 2012 är Tim Pawlenty som varit Minnesotas guvernör från januari 2003 tills alldeles nyligen när han den 3 januari i år lämnade över guvernörskapet till Mark Dayton efter att själv 2009 förklarat att han inte ämnade ställa upp för omval. 2008 övervägdes han av John McCain som möjlig vice-presidentkandidat, nu talar mycket för att han överväger att sikta in sig själv på det högsta ämbetet.

Den 11 januari släppte han boken "Courage to Stand: An American Story" - vilket gör att han faller i linje med många andra boksläppande potentiella presidentkandidater.

Här intervjuas Pawlenty för fyra dagar sedan av Jon Stewart, där de pratar om kritiken mot Obamas presidentskap och politisk retorik (skillnaden i kritiken mellan den under Bush och den under Obama). Stewart undrar också varför republikanerna är så emot Obamas expanderande federala makt när de hade överseende med när Bush gjorde samma sak? Om Obama föreslagit No Child Left Behind så hade den konservativa högern viftat med bilder på Stalin för att tydliggöra Obamas vänsterpolitik. Pawlenty förklarar att många var emot te x No Child Left Behind. Det är dock inte hela svaret: Bush drev förstås inte en lika vänsterorienterad politik som Obama gjort och gör (vilket Stewart pratar om som om han anser - vilket är intressant, i synnerhet eftersom den svenska vänstern utmålade Bush som tillhörande den högra högerfalangen). De diskuterar sedan regeringens roll i det amerikanska samhället.

Intervjun är sevärd med Jon Stewart pratar nästan mer än Pawlenty gör, vilket gör att Pawlenty inte ges överdrivet många tillfällen att prata om sina egna frågor.

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Exclusive - Tim Pawlenty Extended Interview
www.thedailyshow.com
Daily Show Full EpisodesPolitical Humor & Satire BlogThe Daily Show on Facebook


Se även tidigare inlägg:

Tim Pawlenty sätter stopp för ObamaCare i Minnesota 20100903

Presidentvalet 2012: Republikanernas utmanare 20100425

MTP intervjuar David Petraeus och Tim Pawlenty 20100222

2 kommentarer:

Mathias Sundin sa...

Intervjun är ett bra exempel på hur journalister hela tiden kan komma undan. Han undviker ju flera gånger att svara på konkreta, direkta frågor. Sen kan han pressa intervjuoffret hur mycket han vill, när han känner för det.

/Bitter politiker =)

Anonym sa...

Intervjun är ett bra exempel på hur politiker hela tiden kan komma undan. Han undviker ju flera gånger att svara på konkreta, direkta frågor. Sen kan han pressa journalisten hur mycket han vill, men i slutändan handlar intervjun trots allt om att det är politikern som ska ge sin syn på de frågor som journalisten ställer, eller ja, komikern i det här fallet.

//Progressiv åskådare