söndag 23 januari 2011

Keith Olbermann lämnar MSNBC

Häromdagen kastade den liberale talk-show-värden Keith Olbermann in handduken från sin show "Countdown With Keith Olbermann" - orsakerna är otydliga men hans kontrakt med nätverket MSNBC har inte förlängts och relationen med ledningen har inte varit den bästa.

Keith Olbermann började showen för 8 år sedan och drog snabbt till sig tittare genom hätsk kritik mot allt som kretsade kring George W. Bush. Och även om hans popularitet inte gick att jämföra med konkurrenterna på Fox News (vilket säger en del om det amerikanska samhället, och målar en rejäl kontrast med te x Sverige) så drog hans show omkring 1 miljon tittare, vilket inte är fy skam - och gjorde showen till MSNBC:s mest framgångsrika. Han inspirerade även till andra liberala vänstershower som te x Rachel Maddows, och hans show kommer nu att tas över av Lawrence O'Donnell.

Här är hans sista pratstund på Countdown:Exakt vad som hände, och varför han slutar återstår att se. Själv anser jag att Olbermann var den sämsta av MSNBC:s alla talk-show-värdar. Till skillnad från Chris Matthews och Rachel Maddow som - åtminstone ibland - kunde förstå motståndarsidans argument även om de inte höll med i dessa, så har Olbermann helt saknat den egenskapen. Republikaner är onda och progressiva demokrater goda. En enkel syn som rättfärdigade hans onyanserade angrepp och hätska retorik.

Högerkanten är förstås inte fri från liknande röster - och Michelle Malkin tillhör enligt mig samma kategori (Glenn Beck gör det inte) - men hennes ställning på Fox News går inte att jämföras med Olbermanns ställning bland liberaler.

Källa: Washington Post

Se även tidigare inlägg:

Chris Matthews prisar Bushs AIDS-arbete 20101202

Keith Olbermann avstängd från MSNBC 20101107

Inga kommentarer: