torsdag 28 juli 2011

John McCain kritiserar GOP som motsätter sig Boehners plan

Republikanerna kommer inom kort att rösta om John Boehners förslag i Representanthuset - ett förslag som går med på att höja skuldtaket med nedskärningar i utbyte. Många te-party-aktivister har dock motsatt sig att höja skuldtaket under några omständigheter alls och motsätter sig därför Boehners förslag.

Wall Street Journal hade igår en artikel som förklarade att de republikaner som motsatte sig Boehners plan spelade bollen rakt in i Obamas händer. Obama vill nämligen inte heller att förslaget ska gå igenom eftersom han vill att det förslag givet av demokraternas majoritetsledare Harry Reid ska bli det gällande - på så vis slipper det bli en ny omröstning om skuldtaket vid senare tillfälle, vilket somliga menat att Obama vill undvika inför sitt omval. Det tycks dock te-party-republikanerna inte förstå.

John McCain höll igår ett brinnande tal på senatsgolvet där han förklarade att te-party-retoriken var orealistisk och att det hela inte handlade om ifall skuldtaket skulle höjas eller ej - det skulle ske - utan om vem som skulle styra det sätt på vilket det kommer att höjas - republikanerna eller Harry Reid och Obama. I sitt tal citerade han artikeln och ett stycke som refererar till Sagan om Ringen. Här är McCains tal (ignorera Mr Eds meningslösa kommentarer):McCain fortsatte sedan att säga att det var en sådan enkel retorik som fick te-party-kandidater som Sharon Angle och Christine O Donnell att vinna.

Här intervjuas McCain av Sean Hannity där han utvecklar sin syn på saken:Se även tidigare inlägg:

Buddy Roemer om skuldkrisen 20110727

Inga kommentarer: