torsdag 14 juli 2011

Marina Orlova blir amerikan

Marina Orlova är en ryska som driver sajten Hot for Words - där hon ger förklaringar på ords etymologiska innebörd. Här är ett exempel där hon kommenterar ordet "hysterisk":



Nu har Marina Orlova också blivit amerikansk medborgare och intervjuas här av Bill O Reilly på Fox News där hon berättar om varför hon ville flytta från Ryssland och komma till USA:



Ryska/östeuropeiska amerikaner är oftast coola, på så vis att de alltid säger vad de tycker. Och om de är amerikanska patrioter så försvarar de USA stenhårt, eftersom de ursprungligen kommer från ett land/länder där man byggt samhällen på motsatta principer, och dragit dessa principer till sin spets, och därför kunnat se de verkliga konsekvenserna av både det ena och det andra (till skillnad från mer medelmåttiga länder, som Sverige).

Marina Orlova skulle förmodligen kunna hjälpa till med att komplettera No Child Left Behind och Race to the Top, med att inspirera ungarna att faktiskt lära sig att läsa och skriva. Obama och Arne Duncan borde överväga att bjuda in henne till Vita Huset för att leda Race to the Top. Eller ännu bättre, nästa republikanska presidentkandidat borde göra det.

Inga kommentarer: