torsdag 28 juli 2011

Kandahars borgmästare mördad av taliban med bomb i turbanen

Kandahars borgmästare, som var amerikan-afghan, har mördats av talibanerna - efter att en självmordsbombare gömt en bomb i sin turban. MSNBC rapporterar här om händelsen, som är ett stort bakslag för Afghanistan:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyHär har CNN också ett inslag om saken:Och här är ett inslag från 2010 där borgmästarens farliga liv beskrivs:Minns ni en av de där danska Mohammed-karikatyrerna 2005 - som fick så enorm kritik för att Mohammed skildrades med en bomb i turbanen? Personligen anser jag det vara betydligt mer upprörande när människor på riktigt stoppar bomber i sina turbaner och med hjälp av dessa spränger oskyldiga i luften än när någon ritar en harmlös teckning av en sådan sak.

Den fråga som nu måste ställas är förstås om Kurt Westergaards teckning inspirerade talibanen ifråga - och om teckningar som hans är orsak till vansinneshandlingar som dessa. Skulle det kunna vara så att det i grunden är den islamofobiska miljö skapad av tecknare som Kurt Westergaard som ligger till grund för att borgmästaren för Afghanistans näst största stad nu är död?

Källa: Time

Se även tidigare inlägg:

Pat Condell om massakern i Norge och vänsterns missbruk av tragedin 20110727

------------

David Petraeus sista dag i Afghanistan 20110719

Inga kommentarer: