tisdag 8 november 2011

Svenska vänster-universitet - en bild mer än tusen ord

Igår besökte jag Umeå Universitets studentbibliotek. Ett universitet där jag läst otaliga kurser och lyssnat på en mängd mer eller mindre vänsterpräglade föreläsare som kritiserat Israel och USA och anser att hotet från "islamofoberna" är ungefär på samma nivå som hotet från nazisterna i 1930-talets Tyskland. Att universitetet är vänsterpräglat beskriver det här fotot som jag tog igår väldigt konkret. Här är två nyutkomna böcker på en hylla för just sådana (obs: det stod ursprungligen en annan bok emellan dem, jag ställde de två böckerna bredvid varandra för fotografiets skull - men kontentan blir densamma):



En bok som kort och gott förklarar varför amerikanska evangelikalism är kasst. Och en annan bok som kort och gott bekräftar utgångspunkten att islam verkligen är en snäll och tolerant religion.

Bilden säger allt om universitetet - och om situationen i Sveriges akademiska miljö överlag, där det behövs naturvetare med mikroskop för att kunna finna ens ett uns av seriös akademisk forskning inom dessa ämnesområden.

Se även tidigare inlägg:

Right Brothers: Shut up and teach 20110915

Recension: Tro och makt - Bernard Lewis 20110911

Sveriges behov av en politiskt bred islamkritik 20110827

Bill O Reilly tar ton mot pratet om den "kristna extremismen" 20110726

Inga kommentarer: