fredag 13 juli 2012

Fortsatta VP-spekulationer om Condi Rice

Pratet om Condoleezza Rice som Romneys möjliga VP har inte upphört, utan snarare fortsatt med ökad intensitet. Hon finns med all sannolikhet på hans VP-lista. Politico har här en artikel om saken med en lista på för- och nackdelar med Rice. Till nackdelarna (för den konservativa basen) är att hon är abortförespråkare, och en annan nackdel (åtminstone ur demokraternas synvinkel) är hennes direkta koppling till George W. Bush. Det sistnämnda kommenterar här emellertid Mike Huckabee på Fox News, och konstaterar att "Bush-stigmat" är över - och att om det vore val idag mellan George W. Bush och Barack Obama, så skulle Bush vinna. Det är jag själv inte lika säker på, däremot är jag helt säker på Bushs totala överlägsenhet framför sin efterträdare. Gällande Rice så skulle hon bli en fantastisk VP - men jag har fortfarande svårt att se henne säga ja. Här är Mike Huckabee:



Se även tidigare inlägg:

Condi Rice om VP-spekulationer och utrikespolitik 20120627

2 kommentarer:

Ulf sa...

Obama håller precis nästippen över ytan vad gäller opinionen, men hans stöd är inte jämnt fördelat utan mkt splittrat mellan grupper där han har anmärkningsvärt högt stöd och grupper där han har mycket lågt stöd.

Krasst uttryckt står han och faller med kvinnor, svarta/minoriteter och unga. Tre grupper som mycket väl kan avgöra valet i höst - inte genom vem de röstar på men genom entusiasm eller röstbenägenhet. Obama kanske kan behålla 95% stöd bland svarta, men om 20% färre svarta amerikaner röstar i valet (vilket en undersökning antytt) är det ett hårt slag mot Obama.

Om det blir Romney/Rice kommer Obama ha svårt att fortsätta spela raskortet eller ljuga om att GOP krigar mot kvinnor tex.

Men med skyhög arbetslöshet, 14% bland svarta nästan 40% bland unga svarta, har Romey gott om ammunition även med Rices stöd i annan kapacitet än vp.

Många bra vp-kandidater, skall bli spännande att se vem Romney väljer.

Ronie Berggren sa...

Ja, VP-kandidatsalternativen är i mitt tycke mer spännande än alternativen av huvudkandidater var :P