lördag 22 augusti 2009

The Obama Deception

Konspirationsgurun Alex Jones släppte i vintras sin film "The Obama Deception". Jones har under åren spenderat stor del av sin tid med att knyta in George W. Bush i sin paranoida värld kring Skull and Bones, Illuminati, Frimurarorden, Bilderbergergruppen och "den nya världsordningen". Med Bush borta har turen övergått till Obama.

Alex Jones film - i likhet med alla konspirationsteorier - blandar friskt sanning med lögn, fakta med rykten, befogade farhågor med obefogade sådana - och drar sedan en röd tråd genom alltihopa för att skapa bilden av en stor genomtänkt sammansvärjning - en konspiration, styrd av någon form av "hemlig elit". I den här filmen finns det många saker det tveklöst är värt att ta varning av - som te x Federal Reserves roll, och konsekvenserna för det nationella oberoendet som det nuvarande ekonomiska systemet långsiktigt kan få. Men det är förstås inte samma sak som att dra slutsatsen att en hemlig grupp aktivt byggt upp det nuvarande systemet för att medvetet och målinriktat inskränka på den amerikanska friheten - vilket Jones tycks tro.

Vad som vore intressant att veta är dock om intresset för Jones minskat efter valet av Obama på samma sätt som te x intresset för Cindy Sheehans anti-krigsaktivism gjort? Jag har inte svaret på den frågan. Intressant att veta vore också om Obamas trogna ungdomsskara är mer intresserade av att konfrontera och avväpna samhällsskadliga konspirationsnojor sådana som Jones nu, än de varit tidigare?

För dem som är intresserade av konspirationsteorier så rekommenderar jag länkarna nedan. Här är "The Obama Deception" som jag hittade på YouTube:Se även tidigare inlägg:

Svensk Riksdagsman kräver sanningen om 9/11-attacken 20090511

Bush och 9/11 i en värld av konspirationer 20081219

Inga kommentarer: