torsdag 27 augusti 2009

Stimulanscheckar till tusentals fängelsekunder

Turerna kring president Obamas stimulanspaket, vars nota på 787 miljarder dollar varit fylld av öronmärkta pengar mer avsedda för diverse senatorer och kongressmäns favoritprojekt snarare än för att stimulera den nationella ekonomin, tar sig nu en ny vändning.

Ca 3,900 stimulanscheckar på 250 dollar har skickats till fängelsekunder - människor med utan några som helst möjligheter att överhuvudtaget "stimulera ekonomin". Ca 52 miljoner människor, socialbidragstagare, pensionärer et c var tillgodoräknade en engångscheck på 250 dollar - fångar är emellertid överlag inte godkända för federala bidrag. 2200 fångar kommer dock att få behålla checkarna eftersom de inte var inlåsta under någon av de tre månaderna som det tog för stimulanspaketet att komma dem till del.

"The law specified that any beneficiary eligible for a Social Security benefit during one of those months was eligible for the recovery payment," förklarade Mark Lassiter, talesman för socialtjänsteadministrationen.

De övriga 1,700 checkarna skickades ut av misstag, eftersom regeringen inte hade vetskap om att dessa personer satt i fängelse. De flesta av de checkarna returnerades dock av fängelserna.

Ca $425,000 dollar skickades felaktigt ut till fängelsekunderna. En förhållandevis liten summa, men som knappast kommer att öka stimulanspaketets anseende, eller bidra till Obama-administrationens försvar för genomdrivandet.

Källa: Yahoo News

Se även tidigare inlägg:

Eric Cantor talar om stimulanspaketet och sjukreformen 20090817

GOP påpekar Obamas ekonomiska löftesrevisionism 20090718

Stimulanspaket 2.0 - en ideologisk fråga 20090707

Inga kommentarer: