fredag 25 september 2009

FBI avslöjar terrorister

FBI har avslöjat två terroristplaner. I onsdags arresterades Michael C. Finton, känd som Talib Islam, för att bland annat ha planerat att spränga den Republikanske kongressmannen Aaron Schocks kontor. Finton visste dock inte att en av dem som han samarbetade med var en under cover FBI-agent.

Kongressman Aaron Schock, som idag fick vetskap om inicdenten, släppte följande meddelande:

"My office was notified today of the attempted terrorist attack on both the Federal Building and my Congressional Office in Springfield. I am incredibly grateful to the FBI for their fine work in preventing this terrorist attack."

En annan händelse som uppdagats är den afghanska invandraren Najibullah Zazi - som planerade att utföra ett bombdåd den elfte september denna månad, men vars planer avslöjades - och han arresterades lyckligtvis nog innan något hann verkställas. MSNBC har här ett inslag om saken:Vad dessa saker visar är att terrorism - och även inhemsk sådan, i USA är realitet - en realitet som måste tas på högsta allvar. I ett annat inlägg skrev jag om "Verklighetens Sleeper Cell" - de här incidenterna tillhör samma kategori


Se även tidigare inlägg:

CPAC 2009 - del 5: Aaron Shock 20090227

Verklighetens "Sleeper Cell" 20081223

Inga kommentarer: