tisdag 22 september 2009

Obamainsamlare svindlade tre banker

SVD har här en artikel om hur Hassan Nemazee - som greps den 25 augusti för att med falska dokument fått ett lån från Citigroup. Snart stod det dock klart att Nemazee gjort mer än så, och att han drivit ett stort pyramidspel med tre banker, som han bedragit mellan 1998-2009, och sammanlagt svindlat till sig hundratals miljoner dollar.

Hassan Nemazee har använt pengarna för att skaffa sig egendomar i Italien, och betala egendom i New York - men också för att skänka till välgörenhet och till politiska valkampanjer - däribland Hillary Clintons och Barack Obamas.

– I över tio år Hassan Nemazee gett sken av att vara välbärgad och stulit över 290 miljoner dollar så att han kunde leva sin överdådiga livsstil och spela med i tungviktsklassen bland de politiska insamlingsledarna, sade Preet Bharara, åklagare vid Southern district i New York - skriver SVD.

Nemazee donerade årligen 100 000 dollar till Demokratiska politiska kandidater, däribland Senatens majoritetsledare Harry Reid och senator Charles Schumer. Nemazee tillhörde också toppgivarna till Obamas presidentvalskampanj.

I likhet med mycket annat som hänt Demokraterna den senaste tiden, så kan Nemazees förehavanden knappast knytas till Obama personligen. Men nyheten, som i samband med avslöjandena kring ACORN, Rod Blagojevich etc, lär inte gynna Demokraterna, vare sig nu eller senare i nästa års kongressval.

Källa: SVD

Se även tidigare inlägg:

ACORN:s fall från de politiska höjderna 20090920

1 kommentar:

Anonym sa...

Nej, Obama är säkert inte personligen om hur alla pengar kom in. Acorn där Obama inhämtade information för sitt framtida jobb är ute i blåsväder av olika slag.

Vad som Obama är personligen medveten om att för närvarande kommer mer än 50 procent av hans tillsätta diplomater till olika länder av bundlare. Kandidat Obama förordade att merit skulle vara avgörande, men det har flugit ut genom fönstret