lördag 5 september 2009

Gästbok

Den här bloggen startade i januari 2008. Ett av bloggens främsta syften har varit att ge ett mer balanserat perspektiv på Republikanerna, eftersom det varit och fortfarande är en bristvara i allmän svensk media. Vad tycker du om bloggen? Skriv gärna en kommentar. Här är platsen för både kritik och beröm.

12 kommentarer:

Henrik sa...

Jag har bara följt er blogg ett par månader, men gillar den starkt än så länge. Som USA-intresserad med tämligen moderata värderingar (i en amerikansk kontext skulle jag nog säga att jag står någonstans emellan Linc Chafee och Olympia Snowe), tycker jag att det är riktigt trevligt med era regelbundna uppdateringar och inslag från båda sidor (d.v.s. MSNBC och Fox News). Fortsätt så!

Robert sa...

Jag måste säga att er blogg är i mitt tycke helt fantastisk. Följer den varje dag.

Välskrivet, insiktsfullt och ambitiös. En guldgruva för oss som följer amerikansk politik.

Ni bör sätta upp en "donate-banner" så man kan skänka en liten slant via paypal. Ger väl inga jättesummor kanske men ändå...

Ronie Berggren sa...

Snällt sagt av er - tack för de uppmuntrande orden :) Fortsätt gärna tipsa om hur bloggen skulle kunna förbättras/utvecklas.

Bogdan Dobondi sa...

Jag är jätteglad att jag hittade denna blog. Efter att ha surfat runt på diverse bloggar som kommenterade Obamas tal, och med förskräckelse sett att han kritiseras för sitt tal, hittade jag er blog. Tack. Ett tag var jag faktiskt rädd för det samhälle jag bor i.

Ronie Berggren sa...

Kul att du hittade hit :) Surfar du runt lite så lär du dock märka att mina lovprisningar av somliga av Obamas tal varvas med skarp kritik mot en del andra :)

(Som te x hans tal om säkerhetspolitik och kriget mot terrorismen i slutet av maj: http://usapol.blogspot.com/2009/05/cheney-vinner-debatten-mot-obama.html )

Anonym sa...

man kan ju tänka sej så att vi lika gärna kan införa diktatur redan nu inför framtiden, så barnen lär sej redan nu, ifrån början att böja knä inför regeringen när de kommer och skjuter på barnen med vattenkanoner ifall de protesterar emot något beslut.
liksom vad muslimerna gjorde på den där bron i egypten helt nyligen.

Mattias sa...

Ville bara säga tack för en riktigt bra blogg :)

juju sa...

Hallå, ville först säga att jag gillar den här bloggen väldigt mycket och framförallt har jag fastnat för nyhetspodden :) därför undrar jag om det är på gång någon snart igen och hur ofta man kan förvänta sig en sådan ungefär?
Min andra fråga som jag har är om ni kan fixa en inbjudan till Johan Ingerös blog som ni tipsar om, gick in på era länkar och insåg att man behövde en personlig inbjudan för att kunna läsa den :(

Men framförallt vill jag tacka för en suverän blog!

Ronie Berggren sa...

Tack juju för de orden :)

Någon inbjudan till Ingerös blogg vare sig har jag eller kan fixa.

Ny podd kommer mest troligt inom någon vecka. Några fasta utgivningsdatum har vi däremot tyvärr inte. Podden kräver avsevärd tid, såväl som resurser - och för närvarande utvärderar vi poddens framtid. Jättekul att du gillar den dock - det ska tas med i beräkningen :)

VS sa...

Först och främst måste jag berömma podden som håller mycket god kvalitet. Den fungerar som ett utmärkt komplement till RPM, Mathias Sundin och amerikanska skribenter.

Liter mer detaljerad feedback nedan:
+ Kvaliteten på ljud och klippning
+ Introt med en kort nyhetsanalys är ett trevligt inslag
+ Formatet med intervjuer varvat med egna reflektioner är ett mycket klokt val
+ Rollen som intervjuarer där insiktsfulla motfrågor lyfter samtalet

- Pod no1 går inte att nå längre
- Uppdateringsfrekvensen (även om det är en resursfråga)

För övrigt håller jag med Robert angående förslaget att lägga upp en donate-banner. Det kräver ingen teknisk kompetens och skulle ge några välförtjänta kronor!

Ronie Berggren sa...

VS,

tack för responsen, jättekul att höra, och kul också med lite konstruktiv kritik :)

Uppdateringsfrekvensen är helt en resursfråga. Och då vi bloggar/poddar gratis helt på vår fritid, finns tyvärr ingen tid till kvalitativa poddar på regelbunden basis. Vi gör helt enkelt poddar när vi har tid, och när något ämne känns särskilt aktuellt att kommentera.

Tack för donationsförslaget. Syftet med bloggen/podden är dock att komplettera vad vi anser vara brister inom svensk USA-rapportering (som visas i svenska USA-reportrar som skriver om tal de inte sett, om politiker vars karriär de inte själva följt, om ideologiska strömningar de aldrig läst en riktig bok om etc) - brister som ingen sportjournalist i Sverige skulle kunna komma undan med om det rörde sig om sport (tänk en sportjournalist som skulle skriva om en match denne inte ens sett).

Att vi som gratisbloggande amatörer i många avseenden faktiskt lyckas med att hitta stora brister hos svenska USA-journalister som tjänar sitt levebröd på saken och helt enkelt borde vara bättre än de är, säger en hel del, och är en poäng jag inte vill solka genom intäkter.

Men tack i alla fall för erbjudandet, det tas som en komplimang :)

Anonym sa...

USA har ju även obemannade undervattensfarkoster i Sydjemen !
En sk "mört" dök upp i Adenviken.
De sk "Drönarna" finns ju i luften !